NK – Wie klopt Luke Verburg?

NK – Wie klopt Luke Verburg?

Krijgen we bij onze noorderburen een soloslim of een spannende strijd bij de nieuwelingen? Met al maar liefst twintig overwinningen lijkt het erop dat Luke Verburg momenteel onklopbaar is. Al liggen er een natuurlijk een heleboel kapers op de kust.

“Verliezen kan natuurlijk altijd”, vertelde Luke Verburg aan start-box.be “Ik heb misschien wel de beste papieren, maar er zijn genoeg anderen die ook willen winnen en dat kunnen. Ik zak zeker met vertrouwen af naar Sint-Michielsgestel. Hopelijk kan ik de lijn van de afgelopen wedstrijden doortrekken.”

Twee jaar geleden won Verburg nog in Sint-Michielsgestel. “Ik vind het wel een leuk parcours, alleen heb ik het nog niet gezien hoe het er dit jaar bij ligt.” Een hele resum kandidaten schuift Verburg vooruit voor de titel. “Ik denk dat Bodi Del Grosso, Pim Ronhaar, Lars Boven en Noah Vreeswijk mijn grootste concurrenten zullen zijn. Maar onderschat ook zeker Salvador Alvarado niet, hij reed in Baal namelijk heel erg goed.”

 Sterke lichting

Naast Luke Verburg zijn er enkele renners erg aan elkaar gewaagd. Zo beschikken de Nederlanders dan ook over een sterke lichting nieuwelingen. Zo werd Salvador Alvarado afgelopen zondag op de Balenberg nog derde. Ook Pim Ronhaar die net de overstap maakte naar Lares-Doltcini zal gebrand zijn om zijn nieuwe trui extra in de verf te zetten.

Ook Bodi Del Grosso, Lars Boven en Noah Vreeswijk kunnen meedingen om de titel. Zij eindigden al enkele keren in de top tien in een Belgische wedstrijd en maakten mee het mooie weer in de Nederlandse topcompetitie.