NK Veldrijden 2017 naar Sint –Michielsgestel

NK Veldrijden 2017 naar Sint –Michielsgestel

Vandaag raakte bekend dat zowel Huijbergen als Surhuisterveen verstek gaven voor de organistatie van het Nederlands kampioenschap veldrijden. De KNWU ging opzoek naar een vervanger voor de titelstrijd. Deze werd gevonden in Sint –Michielsgestel. Dat staat te lezen op veldrijdenonline.nl.

Dat Sint –Michielsgestel kandidaat was om het NK te organiseren was al eerder bekend. De organistatie had haar pijlen om het kampioenschap van 2018 gericht toen de KNWU aan de deur klopte met het NK 2017. Huijbergen, één van de twee kandidaten voor 2017, gaf aan dat ze na het EK van afgelopen seizoen liever een jaartje wouden wachten.

De Koninklijke Nederlandse Wielerunie moest opzoek naar een nieuwe kandidaat. Al snel werd Surhuisterveen benaderd, deze organisator wou dan wel twee keer organiseren iets wat de KNWU een brug te ver vond. Zo kwamen ze bij Sint –Michielsgestel terecht, een organisator die bereid was om het kampioenschap ,een jaar eerder dan hun planning, te organiseren.

Geschiedenis in het veldrijden

Dat Sint –Michielsgestel bij vele als muziek in de oren klinkt is niet meer dan normaal. De Nederlandse stad was al eerder gastheer voor kampioenschappen. Zo organiseerden ze in 2000 het Wereldkampioenschap veldrijden. Ook op gebied van het Nederlands kampioenschap hebben ze heel wat ervaring. In 1989, 1994, 2008 en 2011 werd deze grond voor heel wat Nederlandse veldrijders heilig.

Erelijst

WK 2000:

Junioren – Bart Aernouts
Dames – Hanka Kupfernagel

 

NK 1989:

Nieuwelingen – Niels van der Steen
Junioren – Richard Groenendaal
Dames – Natascha den Ouden

 

NK 1994:

Junioren – Maarten Nijland
Nieuwelingen – Camiel van den Bergh
Dames – Natascha den Ouden

 

NK 2008:

Nieuwelingen – Mike Teunissen
Junioren – Tijmen Eising
Dames – Mirjam Melchers-van Poppel

 

NK 2011

Nieuwelingen – Mathieu van der Poel
Junioren – Danny van Poppel
Dames – Marianne Vos