NK – Twan van den Drift eerste eerstejaarsnieuweling

NK – Twan van den Drift eerste eerstejaarsnieuweling

Als er net zoals in België bij onze noorderburen een aparte trui voor eerstejaarsnieuwelingen bestond, dan was deze voor Twan van den Drift. Hij eindigde namelijk op het NK in Sint-Michielsgestel op de zesde plaats en werd hiermee eerste eerstejaarsnieuweling.

“Ik stond op de tweede startrij”, vertelde Twan van den Drift na afloop aan start-box.be “Ik dook rond de vijfde plaats het veld in. Pim Ronhaar viel voor me en gelukkig kon ik hem nog net ontwijken. Even kwam ik op de derde plaats terecht, maar daarna stuiterde mijn ketting eraf. Zo verloor ik weer enkele plaatsen.”

De eerstejaarsnieuweling van Westland Wil Vooruit kwam zo in een achtervolgend groepje met onder meer Pim Ronhaar, Salvador Alvarado en Noah Vreeswijk terecht. “Ik maakte zelf een foutje en zo liep mijn ketting er weer eens af. Ik moest terug achtervolgen en kwam zo uiteindelijk bij Dylan Strik en Salvador Alvarado.”

“Rondje voor mij”

In de laatste ronde wist Dylan Strik nog van Van den Drift en Alvarado weg te rijden. Van den Drift legde beslag op de zesde plaats en werd zo eerste eerstejaarsnieuweling. “Nadat Strik wegreed eindigde ik uiteindelijk op de zesde plaats. Omdat het had gesneeuwd vrijdagnacht was het echt een rondje voor mij. Misschien had er zonder pech nog wel wat meer ingezeten.”