Wie klopt Jens Dekker in Nederland?

Wie klopt Jens Dekker in Nederland?

Met nog vier dagen tot het Nederlands kampioenschap in Hellendoorn, liet start-box.be Jens Dekker en Thijs Wolsink alvast vooruitblikken naar tien januari. Op zondag zullen zij om halfelf van start gaan in de strijd om de rood-wit-blauwe trui.

De grote slokop van de junioren is Jens Dekker. Al heel het seizoen deelt hij de lakens uit. Het staat dan ook als topfavoriet aan de start. “Het kampioenschap blijft altijd wel een speciale cross”, stak Dekker, de Europese kampioen, van wal. “Al probeer ik het zoals een gewone andere wedstrijd te bekijken. Het parcours ligt me, dat heb ik namelijk al laten zien door de nationale cross daar te winnen.”

Afgelopen woensdag ging Dekker nog eens een kijkje nemen op het zanderige parcours in Hellendoorn. “Het ligt me nog steeds als gegoten. Ik denk dat ik niet bepaald geloofwaardig overkom als ik zeg dat ik met een top vijf plaats tevreden zou zijn. Gezien mijn prestaties dit seizoen kan ik natuurlijk alleen maar tevreden zijn met de trui.”

“Echt ontgoocheld zal ik echter niet zijn. Mijn hoofddoel voor deel twee van het seizoen is en blijft het Wereldkampioenschap. Ik besteedde dan ook niet al te veel tijd aan het Nederlandse kampioenschap. Mijn training is er niet om heen gebouwd. Uiteraard zal ik er wel alles aan doen om er te winnen.”

“Alles eruit proberen halen”

23508626792_fde802baf9_oDe andere opponent komt uit het kamp van Lares-Doltcini. Na een mindere periode tankte hij in Loenhout vertrouwen door de zege te grijpen in de spurt. “Ik verwacht een spannende wedstrijd”, blikt Thijs Wolsink, tweedejaarsjunior vooruit.

“Het parcours moet me normaal gezien wel liggen. Enkel zijn de loopstroken misschien in mijn nadeel, maar de snelle stroken moeten me dan weer beter liggen. Ik zal achteraf tevreden zijn als ik alles eruit heb gehaald wat erin zat.”

Echt een plaats wil Wolsink er nog niet opplakken. “Het podium moet sowieso binnen mijn mogelijkheden liggen. Ik zal achteraf ontgoocheld zijn wanneer ik dankzij pech een eventuele medaille verlies en misschien wel de titel.”

“Ik verwacht vooral de man van dit seizoen: Jens Dekker. Verder ook uiteraard mijn ploegmaat Mitch Groot. Ook denk ik dat Marino Noordam weleens kan verassen.”

Dekker en Wolsink schoven beiden ook de uitredende Nederlandse kampioen bij de nieuwelingen, Thymen Arensman, naar voren als voornaamste (podium) kandidaat. Maar door een val afgelopen week op training zal Arensman niet aan de start kunnen verschijnen in Hellendoorn. Een breuk in de knokkel van zijn rechterhand gooide namelijk roet in het eten.