NK – Geen Rome, wel Nederlandse titel voor Arensman

NK – Geen Rome, wel Nederlandse titel voor Arensman

Nadat er geen verassing kwam bij de nieuwelingen was dit ook bij de junioren in het Nederlandse Sint-Michielsgestel niet het geval. Topfavoriet Thymen Arensman haalde het voor Ryan Kamp en Luca Vreeswijk. Arensman zal komende zondag in de wereldbeker van Fiuggi bij Rome, zijn trui nog niet kunnen laten zien. Zo staan er enkele belangrijke examens voor de boeg.

“Ik had een zeer goede start”, vertelde Thymen Arensman na afloop. “Rond de zesde plaats dook ik het veld in. Al snel nam ik de kop en sloeg ik een mooi gaatje. Het rondje lag me echt niet. Veel te veel draaien en keren. Zo kwam ik even later twee keer achter elkaar ten val. Ik geraakte helemaal uit mijn ritme en zo kwam Ryan Kamp erg dicht.”

Ook Ryan Kamp ging in de laatste ronde tegen de vlakte. Zo lag de weg naar de titel voor Arensman helemaal open. “Ik ben erg blij met deze titel op dit parcours. Het is voor me dan ook een overwinning op mezelf dat ik het ook op deze omloop kan.”

Geen Rome

Om de kampioenentrui van Arensman in het veld te zien zullen we nog even moeten wachten. Zo kan de Nederlandse junior niet deelnemen aan de wedstrijd in Fiuggi bij Rome. “Ik baal er heel erg van dat ik niet in de wereldbeker van Rome van start kan gaan. De Tentamenweek (Examens) op school is nu eenmaal belangrijker.”

Foto met dank aan Vic Geerlings