NK – Arensman of toch een eerstejaars?

NK – Arensman of toch een eerstejaars?

 Na zijn overwinning in Zolder en derde plaats in Baal is Thymen Arensman topfavoriet op het NK. Komende zondag zal hij in Sint-Michielsgestel op zoek gaan naar de titel bij de junioren. Al heeft Arensman alvast geen goed oog op de titel op het snelle, explosieve parcours. Er liggen enkele sterke eerstejaars op de loer.

“Iedereen kan een slechte dag of pech hebben”, blikt Thymen Arensman vooruit. “Het rondje ligt me echt niet. Het is zoals bijna elke cross die seizoen, technisch en snel. Ik zak dan ook niet echt me vertrouwen af naar Sint-Michielsgestel.”

“Voor andere jongens is het parcours dan weer op hun lijf geschreven. We gaan zondag wel zien wat het brengt. Ik moet het namelijk meer hebbe van de zware crossen, waar ik mijn vermogen kwijt kan. Dat is dit jaar niet het geval.”

Eerstejaars

Als zijn voornaamste concurrenten schuift de junior van Craft – Ten Tusscher de jongens van de wereldbekerselectie naar voren. “Helaas heeft Kyle Agterberg zijn sleutelbeen afgelopen zondag gebroken. Zo wordt het uitkijken naar de eerstejaars.”

Bart Artz, Mees Hendrikx, Bart Hazekamp of Ryan Kamp, allemaal kunnen zij volgens Arensman zondag een gooi doen naar de titel. “Ik verwacht hen op dit snelle, explosieve parcours. Dit rondje ligt hun en op een kampioenschap kan iedereen altijd net dat tikkeltje extra.”