Nikola Noskova en Hannah Payton underdogs voor EK bij dames U23

Nikola Noskova en Hannah Payton underdogs voor EK bij dames U23

Nikola Noskova mikt op een top tien plaats op het EK in Huijbergen. Een bescheiden doel voor iemand die vorig jaar maar net naast het podium viel. Noskova koerste voornamelijk in Tsjechië en stond meermaals op het podium in de Toi Toi Cup.

“Een top tien plaats zou al goed zijn”, blikt Noskova bescheiden vooruit terwijl ze gerust tot de outsiders gerekend mag worden. “Ik hoop dat ik zaterdag een goede wedstrijd kan afwerken. Ik zal serieus moeten knokken denk ik. Het wordt sowieso een zware dobber.”

Knokken omdat de zanderige omloop van Huijbergen niet meteen de gehoopte ondergron12096586_1012705205416420_3915076184750878280_nd is van Noskova. “Het speelt in mijn nadeel. Ik ben niet de meest technische. En techniek is nu net datgene wat je nodig hebt in het zand.”

De Tsjechische die trouwens uitkomt voor de ploeg van Geert Wellens doet het deze week wel wat kalmer aan. “De trainingen zullen er rustiger aan toe gaan dan normaal. Ik train deze week maximum één keer per dag”, vertelt Noskova.

Nog zo’n outsider is de Britse Hannah Payton. Vorig jaar werd ze slechts dertiende in Lorsch na een slechte dag, maar dit seizoen boekte ze héél wat progressie. Zo werd ze zondag op de Koppenberg nog knap tiende.

“Het resultaat van een zomer hard werken”, klinkt het trots bij Payton. En dat harde werken werpt zijn vruchten af. Payton is geen rechtstreekse medaillekandidaat maar kan wel eens de verrassing worden. “Een medaille is een droom. Ik gok meer op een top vijf. Het wordt ook afwachten want er staan heel wat dames aan de start tegen wie ik dit seizoen nog niet koerste.”

In tegenstelling tot Noskova is Payton wel opgezet met de omloop. “Het zand ligt mij wel. Ik heb toch wat extra getraind in het zand waardoor ik mijn kracht beter kwijt kan in het zand dan de voorbije jaren. Ik denk dat ik wel klaar ben voor zaterdag.”

En het EK is ook een doel van de Britse youngster. “Ik focus mij al lange tijd op het EK. Ik mag ook zeggen dat de conditie goed is als je de resultaten van de voorbije weken bekijkt en dat zorgt voor vertrouwen. Het is ook mijn laatste jaar als dames belofte dus het moet goed zijn.”