Nikki Harris ziet podiumplaats in rook opgaan: “Twee keer een domme fout”

Nikki Harris ziet podiumplaats in rook opgaan: “Twee keer een domme fout”

Nikki Harris heeft de goede vorm te pakken. Dat is gisteren tijdens de wereldbekermanche in Valkenburg nogmaals gebleken. Harris was de enige die lange tijd in staat was om winnares Lechner het vuur aan de schenen te leggen. Na een valpartij in de finale zag ze wel haar podiumplaats in rook opgaan.

Nikki Harris heeft haar seizoensstart zeker niet gemist. Harris stond dit seizoen al twee keer op het podium. Ook gisteren in Valkenburg was ze niet ver verwijderd van een nieuwe podiumstek maar een valpartij in de finale besliste daar anders over.

“En toch ik ben ik tevreden”, kijkt Harris terug. “Niet met het resultaat maar wel met de wedstrijd die ik heb gereden. Ik heb een sterke indruk nagelaten vind ik van mijzelf”. En dat is ook zo. Harris bleef lange tijd in het zog van winnares Eva Lechner. Maar in één van de afdalingen liep het mis.

“Ik maakte twee keer op dezelfde plaats een fout en ik kwam dan ook twee keer ten val. Dat kwam mij duur te staan. Het kostte mij bijzonder veel tijd. Lange tijd maakte ik nog aanspraak op de overwinning maar na die valpartij werd ik teruggeslagen naar plek zes. Het werd zelfs nog vechten om de zesde plaats vast te houden.”

“Maar hoe dan ook weet ik dat ik de goede vorm te pakken heb. Ik blijf vechten om de eerste van het seizoen te grijpen, en in het bijzonder een overwinning in de wereldbeker. Ik schuif de ontgoocheling weer aan de kant. Volgende week is er een nieuwe kans”, klinkt het strijdvaardig.