Nikki Harris: “Vertrek was volledig mijn keuze”

Nikki Harris: “Vertrek was volledig mijn keuze”

Het was donderdag even schrikken toen het nieuws bekend raakte dat Nikki Harris geen contractverlenging kreeg bij Young Telenet-Fidea. “Buitenlandse dames zijn niet populair. We richten alles op de Belgische veldrijdsters”, verklaarde manager Hans van Kasteren.

Nikki Harris verandert op 1 januari van kleuren. Haar contract bij Young Telenet-Fidea wordt niet verlengd. Het opstootje met Jolien Verschueren woensdag in Niel had echter geen invloed op de scheiding aangezien van Kasteren dinsdag al aan start-box vertelde dat hij Harris zou laten gaan.

“Buitenlandse dames zijn commercieel en publicitair niet echt aantrekkelijk”, gaf de Nederlander dan maar mee als reden.  Maar uit een gesprek met Harris zelf, leerden we dat het vertrek haar eigen keuze was. “Ik heb zelf aan Hans gevraagd om mijn contract niet te verlengen”, vertelde Harris.

“Er hebben zich nieuwe kansen aangeboden en daarom sluit ik een belangrijk hoofdstuk in mijn carrière vroeger af dan eerst gedacht. Ik ben Hans en het hele team dankbaar voor de steun en mogelijkheden die ik de voorbije jaren gekregen heb.”

“Ik kijk nu uit naar een nieuw begin in mijn carrière. Voorlopig kan ik daar nog niet veel over vertellen. Voorlopig zal ik nog met evenveel winnersmentaliteit blijven strijden als voordien. Ik hoop dat ik dit hoofdstuk in schoonheid kan afsluiten.”