Nikki Harris verhuist naar wegploeg Boels-Dolmans

Nikki Harris verhuist naar wegploeg Boels-Dolmans

Nikki Harris gaat vanaf januari aan de slag bij Boels-Dolmans, een van de grootste wegteams in het dameswielrennen.  Boels-Dolmans maakte het nieuws vrijdag bekend. Harris wilt zich volgend seizoen meer focussen op de weg met het oog op de Olympische spelen.

Boels-Dolmans, dat is het nieuwe team van Nikki Harris nadat dinsdag het nieuws kwam dat haar contract bij Young Telenet-Fidea niet verlengd werd. Harris gaat nu het veldrijden en wegwielrennen combineren, dat met het oog op de Olympische spelen van Rio in 2016.

“Boels-Dolmans biedt mij een kans waar ik al lang van droomde. Het wegwielrennen en het veldrijden combineren en dat op het hoogste niveau. Het nieuwe team waarin ik nu terecht komt draait mee aan de internationale top en ik kan dan ook niet wachten om met hen samen te werken. Hun ondersteuning is bijzonder professioneel.”

“Het team zal mij in alles steunen.  Op die manier kan ik ook mijn veldritcarrière verder uitbouwen. Ik hoop dat ik het juiste evenwicht tussen de weg en het veld kan vinden. Uiteindelijk hoop ik in beide disciplines te kunnen uitblinken”, vertelde Harris op de website van haar nieuwe team.

En ook de ambities worden aangescherpt. “Ik wil op het podium staan tijdens het wereldkampioenschap veldrijden. Ik zou graag de Britse titel willen en ook een wereldbekerzege grijpen. Op de weg wil ik graag deel uitmaken van de ploeg tijdens een van de klassiekers en een ticket verzilveren voor de Olympische spelen in Rio.”