Nikki Harris heeft eindelijk lang verhoopte WB-zege binnen

Nikki Harris heeft eindelijk lang verhoopte WB-zege binnen

Het is Nikki Harris eindelijk gelukt, haar lang verhoopte WB-zege is binnen. Harris nam het commando al in de beginfase over, trok stevig door en hield uiteindelijk stand. Caroline Mani ging als dolgelukkige tweede mee op het podium. Eva Lechner eindigde nog als derde en neemt opnieuw de leiderstrui over.

Helen Wyman vertrok als beste op de kasseien van de Citadel van Namen. De Brits kampioene kreeg haar Italiaanse collega Lechner en de Luxemburgse Majerus met zich mee. Sanne Cant mistte haar start en zou een totale offday kennen.

Voorin duurde het niet al te snel vooraleer Harris het commando overnam. Die zorgde voor een eerste afscheiding. Zo kwam het trio Harris – Lechner – Van Loy aan de leiding. Compton bezette plek vier met Antonneau, de Boer, Mani en Havlikova in haar spoor. Wyman die met te veel zenuwen koerste maakte een dure fout en viel terug.

Harris ging er aan de kop van de wedstrijd stevig tegenaan. Voor Lechner en Van Loy ging het te snel en zo forceerde Harris al vroeg een kloof. Van Loy en Lechner gingen in het verweer. Daarachter kregen we de strijd tussen een viertal. Verschueren en Wyman hingen daarachter.

Maar ondertussen kreeg Harris die al lange tijd jaagt op een WB-zege wel vleugels. In haar gekende stijl probeerde ze in een mum van tijd een veilige kloof uit te bouwen, en dat lukte ook.

In de achtervolging kon Mani zich afscheiden. Lechner kende even een minder moment maar hield stand op plek drie terwijl in de strijd om de ereplaatsen Compton alleen op vier kwam. Van Loy volgde op vijf, de Boer op zes.

Een geruststellende kloof en geen foutjes en op die wijze reed Harris naar haar eerste WB-zege die ook meteen haar eerste seizoensoverwinning betekent. Caroline Mani, veelwinnares in Amerika kwam dolgelukkig als tweede over de meet. Lechner werd derde en nam opnieuw de leiderstrui in ontvangst.

Compton werd vierde na een verdienstelijke wedstrijd. Van Loy werd vijfde en was daar terecht bijzonder tevreden mee. De Boer werd uiteindelijk nog zesde.

Uitslag

  1. Nikki Harris
  2. Caroline Mani
  3. Eva Lechner
  4. Katie Compton
  5. Ellen Van Loy
  6. Sophie De Boer
  7. Jolien Verschueren
  8. Helen Wyman
  9. Kaitlin Antonneau
  10. Maud Kaptheins