Nikki Harris en Katerina Nash blikken voor de laatste keer terug op het WK in Tabor

Nikki Harris en Katerina Nash blikken voor de laatste keer terug op het WK in Tabor

We blikken voor de allerlaatste keer nog eens terug op een fantastisch vrouwen WK. Dat doen we met Nikki Harris, met haar vierde plaats misschien wel de verrassing van de dag en met Katerina Nash, de Tsjechische topfavoriete die ‘niet verder kwam’ dan een vijfde plaats.

 De Britse Nikki Harris verraste in Tabor met haar vierde plaats. “Ik verraste ook mijzelf”, zei ze na afloop. “Ik was dan ook alles behalve teleurgesteld over het feit dat ik net niet op het podium stond. Ik ben blij dat ik vooraan heb kunnen meestrijden en het geeft mij hoop op meer in de volgende wedstrijden.”

“Ik denk dat ik deze vierde plaats trouwens te danken heb aan mijn vechtlust. Mentaal zat het niet allemaal mee de laatste weken. Toch probeerde ik er week na week het beste van te maken. Ook deze keer kon ik mij weer helemaal opladen. Ik startte met het doel om gewoon de beste wedstrijd van dit seizoen te rijden, en dat heb ik misschien wel gedaan.”

 Katerina Nash: “Ik verwijt mijzelf niets”

Verliezer van de dag, als we het zo cru mogen uitdrukken was Katerina Nash. De Tsjechische topfavoriete hoopte vooraf op de wereldtitel maar moest zich tevreden stellen met plaats vijf. “Ik ben wat teleurgesteld ja, maar anderzijds verwijt ik mijzelf niets. Ik heb alles eruit gehaald wat ik ook maar in mij had. Ook vooraf zat alles goed. Meer dan de vijfde plaats zat er niet in.”

Toch zat ze nog lange tijd op medaillekoers tot Nash in de slotfase tot tweemaal toe tegen de vlakte ging. “Ik ben een beetje over mijn limiet gegaan in de hoop om alsnog brons te halen. Ik zette door op een klimmetje maar in de afdaling maakte ik een fout. Mijn voorwiel slipte door en ik bezeerde daarbij mijn knie. De tweede valpartij kan ik mij niet meer herinneren”, aldus Nash.