Nieuwsblad nieuwe titelpartner Moedige veldrijder

Nieuwsblad nieuwe titelpartner Moedige veldrijder

De Moedige veldrijder laat de afgelopen jaren een stevige nieuwe wind waaien. Ook dit jaar komt het grootste regelmatigheidscriterium van Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg met een nieuwigheid. Vanaf deze winter gaat het klassement door het leven als ‘De Nieuwsblad Moedige veldrijder’.

 “Vanaf nu kleurt alles blauw”, liet de voorzitter optekenen op de persvoorstelling. “We hopen dat we hier mee een andere gekleurde wind kunnen laten waaien. Ze worden naast mediapartner en ook onze naamsponsor.”

“Sinds enkele jaren hebben we de slogan ‘De koers is van ons’”, vertelde de verantwoordelijke van Het Nieuwsblad. “Het is gemakkelijk om de kersen van de taart te plukken, maar het is minstens even belangrijk om te werken aan de toekomst. Het was dan ook onze morele plicht om de Moedige veldrijder te steunen.”

Ook dit jaar stelde de overkoepelde organisatie weer een stevig kalender samen. Het seizoen start op 3 september in Steenhuffel om dan na vijftien manches de eindwinnaars te kennen op 21 januari in Meer.

 Dames streepje voor

Ook het dames veldrijden wordt zoals afgelopen jaren verder gepromoot. Het prijzengeld stijgt zelfs van 150 euro afgelopen seizoen, naar 400 euro dit seizoen. “We hebben al enkele jaren een premiesysteem voor dames. Alle organisatoren waren er mee akkoord om deze dit jaar fors op te trekken. Zo kunnen de dames na de wedstrijd ook langst de prijzentafel en kan de interesse voor het dames veldrijden groeien.”