Nieuwkomer Enertherm-BKCP komt meteen ten val door pilootwagen

Nieuwkomer Enertherm-BKCP komt meteen ten val door pilootwagen

Enertherm-BKCP is sinds donderdag weer een talent rijker. De 14-jarige Niels Vandeputte uit Brecht maakte de overstap van WAC-team Hoboken en verdedigde donderdag en zaterdag voor het eerst de kleuren van Enertherm-BKCP. Maar pech werd de rode draad doorheen beide wedstrijden.

Donderdag in Hoboken nam de pilootwagen aan een kruispunt de verkeerde afslag, met een grote verwarring bij een deel van de renners tot gevolg. Het kwam tot een valpartij en ook Niels bleef niet gespaard. De achterstand met de kop van de koers was te groot en voorbij half koers werd Niels uit de wedstrijd genomen. In de rangschikking werd hij uiteindelijk toch als 17e geplaatst.

Zaterdag in Hakendover waagde hij opnieuw zijn kans, maar weer gooide pech roet in het eten. “In de vierde ronde viel mijn ketting er vooraan af, net toen de koers openbrak”, doet hij zijn verhaal op de teamwebsite. “Ik had een veertigtal seconden achterstand, maar werd dan al uit wedstrijd genomen. Hopelijk heb ik nu alle pech gehad voor dit seizoen. Spijtig dat het debuut bij m’n nieuwe ploeg zo is moeten verlopen.”

Bron: Enertherm-BKCP