Nieuwelingen gooien hoge ogen op de mountainbike

Nieuwelingen gooien hoge ogen op de mountainbike

Op de weg zijn de meeste ‘veldrijders’ nog niet bezig, maar in de mountainbike draaien er al enkelen mee op het hoogste niveau. De afgelopen weken lieten ze al mooie resultaten optekenen. Ook in Pepingen was dat niet anders.

We moeten eerlijk zijn, de hoofdfocus van Lukas Malezsewski ligt op het mountainbiken. Toch wist de man van het Granville Factory Team afgelopen winter ook de Druivencross in Overijse te winnen. Hij begon denderend aan zijn mountainbike seizoen en zette een foutloos parcours neer. “Ik had het niet verwacht dat de start van het seizoen zo goed ging verlopen”, bekende de nieuweling.

In Pepingen greep hij al zijn derde overwinning in evenveel wedstrijden. “Meteen zat ik goed vooraan”, ging Malezsewski verder. “Al in de eerste ronde van de vijf versnelde ik op een heuveltje. Dante Coremans pikte even aan, maar moest al snel lossen. Ik diepte meteen mijn voorsprong uit zodat ik in de laatste twee ronden het wat rustiger aan kon doen.”

Dante Coremans mocht nog als derde op het podium en hield daarmee Ward Huybs achter zich. Een perfecte start dus van het seizoen voor Lukas Malezsewski. “Hopelijk kan ik zo’n resultaat ook neerzetten op het Belgisch kampioenschap. Eerst ga ik kijken hoe ver ik geraak in de BeNeLux Cup.”

Ook Luke Verburg op dreef

Ook de Nederlandse veelvraat bij de nieuwelingen is op dreef op zijn mountainbike. Vorig week wist Luke Verburg nog te winnen, zondag moest hij tevreden zijn met de tweede stek nadat in de voorlaatste ronde zijn ketting eraf viel. Twan van der Drift werd vierde en Milan Ziemerink nog zesde. Julia Boschker en Puck Pieterse waren de beste juniore en nieuwelinge.