Nieuwe wind en naam voor Lares-Doltcini: “Focus terug meer op doorstromen”

Nieuwe wind en naam voor Lares-Doltcini: “Focus terug meer op doorstromen”

Zeven juniores, zeven nieuwelingen, één aspirant, één eerstejaarsbelofte, een nieuwe ploegleider en een nieuwe naam vanaf januari. Daarmee duikt Lares-Doltcini deze winter het veld in. De eerste overwinning was er zaterdag al met Luke Verburg, maar dat wordt vanaf dit seizoen niet meer het hoofddoel.

Enkele weken geleden nam de opleidingsploeg afscheid van Andre Tummeleer. Na vijf jaar trouwe dienst besloot hij het rustiger aan te gaan doen en nam Angelo De Clerq het roer van de opleidingsploeg over. Een nieuwe ploegleider, dat betekent ook nieuwe accenten.

“De focus verschuift terug naar de doorstroming van renners”, liet De Clerq optekenen. “Dat moet uiteindelijk het doel zijn van een opleidingsclub. Doorstroming is nog belangrijker dan het aantal zeges aan het einde van de winter. De voorbije jaren is die doorstroming van goeie renners er toch iets te weinig geweest.”

De overstap verkleinen

De aandacht van het team verschuift dan ook meer naar de junioren. “De overstap richting de beloften willen we verkleinen. Door een beter wegprogramma te rijden, willen we hen beter voorbereiden op wat volgt bij Marlux – Napoleon Games.”

“We hebben dit seizoen ook een hele goeie junioreskern. De eerstejaars die overstappen van de nieuwelingen zijn toppers. De tweedejaars, die zijn nu een jaartje sterker en moeten ervoor zorgen dat ze niet weggeveegd worden door de eerstejaars.”

De nieuwelingen zijn met acht. “Daar kijk ik vooral naar Salvador Alvarado en Dante Corremans”, vertelde De Clerq. “Corremans heeft nog last van een val, maar als dat achter de rug is moet hij zeker een speerpunt worden bij de nieuwelingen.”

Nieuwe naam

Niet alleen het moederteam verandert van naam, maar ook het jeugdteam krijgt een nieuwe naamsponsor. Na drie jaar van onvoorwaardelijke steun van Jan Harboort en zijn beveiligingsfirma Lares komt er een einde aan de samenwerking. Vanaf januari gaat het team door het leven als Callant – Doltcini. De verzekeringsfirma blijft sowieso al tot eind 2020 aan boord.