Nieuwe ruwe diamant van ploegleider Bart Wellens grijpt bronzen plak op het Ek

Nieuwe ruwe diamant van ploegleider Bart Wellens grijpt bronzen plak op het Ek

Alice Maria Arzuffi maakte in de zomer maanden de overstap naar het Steylaerts BetFIRST Team van ploegleider Bart Wellens. Arzuffi kwam in het team op het moment dat Maud Kaptheijns aangegeven had andere oorden op te willen zoeken. Afgelopen zondag reed ze, op het Ek, bij de dames elite naar de bronzen plak. Wellens en Arzuffi laten hun licht schijnen over de eerste maanden van hun samenwerking.

“Ik ben heel erg blij dat ik voor het Steylaerts BetFirst team uit mag komen. Het is een Belgisch team maar niet zomaar een team, ik kan er kortbij samenwerken met Bart Wellens. Op deze manier kan ik mezelf nog meer ontplooien”, steekt Arzuffi van wal. Da afgelopen twee jaar koos ze voor een rustige start. Dit omdat ze dan uit het wegseizoen kwam, ook dit jaar bouwde ze rustig aan op.

“Het Europees kampioenschap was mijn eerste doel van dit seizoen.”  Afgelopen zondag liet ze in Tabor dan ook zien dat ze er alles aan zou doen om haar doel te bereiken. “Ik won niet, toch ben ik heel erg blij met mijn behaalde resultaat. Tabor ligt met echt en ik besloot al mijn kaarten op tafel te gooien.” Ze reed lang mee aan de kop van de wedstrijd maar moest haar meerdere erkennen in Brand en Cant.

Bevestigen is de boodschap

Dolblij met haar resultaat is ze ook realistisch. “Dit is een geweldig resultaat en ik wil dit bevestigen. Ik hoop tijdens de wereldbekers en het WK te laten zien wat ik in mijn mars heb.” Vorig jaar reed ze nog naar de derde plaats in de wereldbeker van het Duitse Zeven. “Wat zeker met een dikke rode cirkel in mijn agenda staat is het Italiaans kampioenschap in Rome. Daar wil ik er zeker staan”, besluit de goedlachse Italiaanse.

Zoektocht naar evenwaardig talent

“Maud Kaptheijns gaf vrij onverwacht aan dat ze het team wou verlaten. Dit kwam echt als een donderslag bij heldere hemel.”, begint Bart Wellens zijn relaas. “Zo begon ook de zoektocht naar een nieuwe renster van minstens hetzelfde niveau. We kwamen al snel bij Arzuffi terecht, zij reed voor het team van onze fietsenconstructeur Guerciotti.” De eerste contacten werden gelegd en het contract was snel beklonken.

“We vonden met Arzuffi een dame met een hoge basissnelheid en een groot volume. Bovendien is ze leergierig en kan ze door haar ervaring van op de weg heel wat aan.” Dat ze, als jonkie, nog heel wat moet leren is logisch. “Haar groei stopt nog zeker niet. Ze zal wel goede en minder goede resultaten afwisselen. Haar start en de cros techniek zijn haar groeipunten.”

Brozen medaille was zeker een verrassing

Samen trokken ze met een top vijf als doel naar Tabor. “Dit doel behalen zou zeker top zijn. We zagen in Koksijde en Ruddervoorde dat haar conditie zeker in orde was. Enkel heel wat pech hield haar van een goede uitslag.” Op de vraag of ze zich zal ontbolsteren als toprenster is Wellens duidelijk. “Ik ben er zeker van dat ze zich op termijn bij de toppers zal nestelen. Ze zal er wel heel erg hard voor moeten werken en dat weet ze zelf ook. Ik geloof in haar kunnen en dat liet ze dit weekend zien.” Wellens sluit op net dezelfde manier af als zijn renster. “Week na week bevestigen is de boodschap, maar dat heeft zijn tijd nodig.”

 

 

Foto – Wouter Toelen ■ TFoto