Nieuw team en onverhoopt succes voor Sterre Vervloet

Nieuw team en onverhoopt succes voor Sterre Vervloet

Vrijdag maakte Sterre Vervloet officieel de overstap naar het Donen Vondelmolen Team. Afgelopen zaterdag was ze nog actief op de mountainbike, een dag later dook ze voor het eerst het veld in. Een wedstrijd die haar meteen een onverhoopt resultaat opleverde.

Dat Sterre Vervloet uit de voeten kan met de mountainbike bewijzen haar talrijke medailles op de afgelopen Belgische kampioenschappen. Sinds één september maakt ze deel uit ven het Donen Vondelmolen Team.  “Dat ik een overstap naar het veldrijden zou maken was me al lang duidelijk, maar dat ik in zo’n team kansen zou krijgen was een echte verrassing.”

Zaterdag reed ze een mountainbikewedstrijd maar kreeg ze te kampen met pech. Ze wist zich wat te sparen en dat loonde op zondag zeker. “Ik nam een goede start en merkte meteen dat ik kracht genoeg zou hebben om op te kunnen schuiven. Dit deed ik ronde na ronde, in de laatste moest ik echter even lossen.” Toch vocht er verder en reed als derde over de meet.

“Ik kon het na de meet niet geloven, ik was met één verwachting naar Kessel afgezakt en dat was niet afgaan. Ik wou me voor mijn nieuwe team en supporters bewijzen, aan de start had ik zelfs wat zenuwen.” In dit opzet is het jeugdige talent zeker geslaagd.

Rustig opbouwen en genieten

Wat de komende weken zal brengen is voor Vervloet ook al duidelijk. “Ik wil verder doen zoals ik bezig ben en rustig opbouwen. Plezier op de fiets hebben staat centraal, Wiekevorst en Vorselaar zijn mijn komende wedstrijden.” Ook op het gebied van studie heeft ze een duidelijk plan. “Op school ga ik ook proberen om meteen de koe bij de horens te vatten. Ik heb gemerkt dat in zo’n weekend als hat vorige, het bijhouden van leerstof zeker niet simpel is.”

Foto Kristof Bruers