Nieuwe formatie voor Githa Michiels: “Met gerust hart richting 2017”

Nieuwe formatie voor Githa Michiels: “Met gerust hart richting 2017”

Voor het veldritseizoen raakte bekend dat het Versluys Team zou ophouden met bestaan op het hoogste niveau. Voor Githa Michiels was dit een donderslag bij heldere hemel. Onze Belgische kampioene XCO moest noodgedwongen opzoek naar een nieuwe ploeg.

Vandaag raakte bekend dat ze deze ploeg gevonden heeft. Ze zal in 2017 nog steeds voor het Versluys Team uitkomen, dit wel in een andere vorm. Ze krijgt de steun van Versluys en zal haar persoonlijke entourage mee inzetten. Ook beschikt ze over een aantal privé sponsors die het verderzetten van haar carrière mee mogelijk maken.

“De kalender voor 2017 is nog niet helemaal definitief, maar ik zal het nieuwe mountainbikeseizoen starten tijdens de Cyprus Sunshine Cup eind februari. Ik kijk alvast uit om enkele mooie wedstrijden te rijden in de BeNeLux om zo onze mountainbikesport te kunnen promoten.”

Ze zal zoals de voorbije seizoenen deelnemen aan de wereldbekers en heeft het WK als hoofddoel. Michiels wil fysiek verder groeien en zo haar op het internationale toneel verder tonen. “Ik ben heel blij dat ik met de steun van Versluys, privé sponsors en de federatie mijn loopbaan verder kan zetten. De steun van deze mensen met een hart voor de sport is als een godsgeschenk.”