Niels Vandeputte viert in Lille

Niels Vandeputte viert in Lille

Een week voor het wereldkampioenschap was Niels Vandeputte al de beste in Hoogerheide en nu, na een tegenvallend WK, wist hij ook in Lille te winnen. Hij haalde het met ruime voorsprong van Nederlands kampioen Ryan Kamp en Witse Meeussen.

Het was diezelfde Meeussen die het samen met Loris Rouiller probeerde in de eerste ronde. Het duo werd onder het commando van Niels Vandeputte terug tot de orde geroepen, waarna die op zijn beurt zijn kans waagde. De man van IKO Beobank zette stevig aan en nam zo enkele meters op de rest.

“Mijn rugproblemen van tijdens het wereldkampioenschap zijn nog niet van de baan, maar het ging duidelijk al een stuk beter”, vertelde Vandeputte, die gedreven werd door de adrenaline van aan de leiding te rijden. “Toen ik een voorsprong had, wist ik dat ik niet mocht twijfelen. Gelukkig was alleen Witse Meeussen in de achtervolging, want waren ze met een groepje geweest was het niet zo gemakkelijk gegaan.”

Dolgelukkig finishte hij dus met twintig seconden voorsprong. “Winnen is mooi, enkel jammer dat het één week voor en één week na het WK is en op het kampioenschap zelf niet.” Ryan Kamp ging in de finale nog voorbij Witse Meeussen. Loris Rouiller en Arno Van Den Broeck vervolledigden de top vijf.