Niels Vandeputte na rampzalige start toch op het podium

Niels Vandeputte na rampzalige start toch op het podium

Niels Vandeputte kent geen superseizoen, maar is de kerstperiode wél met een uitmuntend resultaat kunnen starten. De junior van IKO-Beobank maakte een enorme comeback tijdens de wereldbekermanche in Heusden-Zolder en mocht zelfs nog als derde het podium op. 

Niels Vandeputte had nochtans een rampzalige start. “Het liep in het begin niet geweldig”, begon spraakwaterval Vandeputte zijn verhaal. “Ik stond op de tweede rij aan de buitenkant om een goede start te maken, maar ik trapte naast mijn pedaal en geraakte er niet meteen terug in. Even zakte mijn moraal, maar in de eerste bocht kon ik al enkele plaatsen goedmaken.”

De man van IKO-Beobank begon aan zijn opmars. “In de eerste ronde was het vooral de zaak om mijn positie vast te houden. Iedereen rijdt snel en het is echt drummen. Bij de eerste passage over de aankomststreep was ik al elfde. In Namen was ik tiende dus het was mijn doel om beter te doen dan daar.”

En dat deed hij ook. “Ik had écht goede benen en kon renner per renner oprapen. Plots zag ik zelfs de eerste twee nog rijden en er reden nog maar enkele renners tussen. Ik kon het podium ruiken. In de laatste ronde reed ik in het wiel rijden van Fontana en net na de materiaalpost ging ik hem voorbij.”

Hij zette zijn tocht verder. “Zelfs Jarno Bellens op de tweede plek kwam in mijn vizier, maar die had ook een heel snelle laatste honderd meter dus daar ben ik niet meer bij geraakt. Nu volgt de wedstrijd in Loenhout. Dat is een thuiswedstrijd”, besloot Vandeputte.