Niels Vandeputte maakt het af in laatste ronde

Niels Vandeputte maakt het af in laatste ronde

Niels Vandeputte heeft de nieuwelingenwedstrijd in Zonhoven op zijn naam geschreven. De renner van Enertherm-BKCP reed in de laatste ronde weg van een groep. Zijn ploegmaat Perry Frijters werd tweede, terwijl Arno Van Den Broeck het haalde in een spurt voor de laatste podiumplaats.

Het werd een heel gesloten nieuwelingenwedstrijd in de kuil van Zonhoven. Vince Van Den Eynde trok de wedstrijd op gang, maar kreeg al snel gezelschap van een grote groep. Onder andere Mees Hendrickx, Niels Vandeputte, Bart Artz, Perry Frijters, Arno Van den Broeck en Witse Meeussen sloten aan bij de leider.

Pas in de laatste ronde brak de wedstrijd helemaal open. Niels Vandeputte plaatste een tempoversnelling en reed vlot weg van de rest. Niemand kwam nog aan de hielen van de jongeman van Enertherm-BKCP en zo kwam hij solo met een wheelie over de meet.

Frijters ging meteen in de tegenaanval, maar strandde nog op een tweede plaats. Arno Van den Broeck, vanaf januari ook Enertherm-BKCP, mocht na een stevige sprint mee op het podium. Vince Van Den Eynde werd nog vierde, voor de Nederlanders Bart Artz en Mees Hendrickx.

Uitslag

1. Niels Vandeputte
2. Perry Frijters
3. Arno Van Den Broeck
4. Vince Van Den Eynde
5. Bart Artz
6. Mees Hendrickx
7. Witse Meeussen
8. Lloyd Sprangers
9. Ryan Kamp
10. Dolf Pemen