Niels Vandeputte is Tomas Kopecky te snel af

Niels Vandeputte is Tomas Kopecky te snel af

Het werd een spannende wedstrijd bij de nieuwelingen in Ruddervoorde. Niels Vandeputte kwam in de laatste ronde nog op en over de Nederlander Tomas Kopecky. Arno Van Den Broeck spurtte nog naar de derde plaats voor Mees Hendrikx. Laure Michels won bij de dames jeugd. 

Uittredend Belgisch kampioen Arno Van den Broeck nam het peloton op sleeptouw in de eerste weidestroken. Al snel nam Andress Verdonck het commando over. Even reed hij weg van de rest, maar aan het einde van de eerste ronde kwamen Mees Hendrickx, Niels Vandeputte, Arno Van den Broeck en Tomas Kopecky aansluiten.

Met vijf leiders begonnen ze aan de twee ronde, maar dat was niet naar de zin van Kopecky. De Nederlander trok stevig door, waardoor de kopgroep volledig uit elkaar viel.

Kopecky bleef vol gaan en had op een bepaald moment een voorsprong van meer dan tien seconden. Niels Vandeputte was niet van plan om de Nederlander zo maar te laten winnen en ging vol in de tegenaanval. Met enkele stevige en snedige versnellingen liet hij zijn medeachtervolger Hendrikx achter en sloot hij aan bij Kopecky.

Wiel in wiel begonnen ze aan de laatste ronde. Daarin zette Vandeputte, Kopecky stevig onder druk. Kopecky brak en zo kon Vandeputte na zijn tweede plaats gisteren in Rijkevorsel, vandaag met de zege aan de haal gaan.

Kopecky werd nog tweede, terwijl Arno Van den Broeck het in de spurt haalde van Hendrikx. Gerben Kuypers was heel de wedstrijd in de achtervolging en werd nog vijfde voor zijn ploeggenoot Luke Verburg, die net voor de start omver werd gereden door een vip-bus. Bart Artz was zevende, voor Anderss Verdonck die vooraan letterlijk weg viel.

Uitslag

1. Niels Vandeputte
2. Tomas Kopecky
3. Arno Van Den Broeck
4. Mees Hendrikx
5. Gerben Kuypers
6. Luke Verburg
7. Bart Artz
8. Andress Verdonck
9. Rayn Kamp
10. Lloyd Sprangers