Niels Vandeputte blijft jagende groep voor en wint in Essen

Niels Vandeputte blijft jagende groep voor en wint in Essen

Niels Vandeputte heeft de nieuwelingenwedstrijd in Essen op zijn naam geschreven. Vandeputte ging er in de finale alleen vandoor en hield stand tegen een jagende groep. Bart Hazekamp spurtte naar de tweede plaats terwijl Belgisch kampioen Van den Broeck derde werd. 

Ondanks de examenperiode tekenden 48 nieuwelingen present voor de veldrit van Essen.  En uit dat pak van 48 waren het Belgisch kampioen Arno Van den Broeck en de Zwitser Luca Schatti die als snelste vertrokken.

Schatti nam als eerste de koppositie in handen maar schudde niet direct aan de boom. Met tien leiders bleven ze samen in de openingsronde al werd Arno Van den Broeck plots wel ver teruggeslagen door kettingproblemen nadat hij nochtans als best vertrok.

Daarna nam de Nederlander Ryan Kamp de touwtjes in handen. De posities schommelden voortdurend. Verburg en Verdonck moesten wel afhaken terwijl Van den Broeck dan weer kon komen aansluiten na de pech in de openingsronde.

De volgende die de leiding nam was Niels Vandeputte en die kende meer succes. Vandeputte kon een kloofje slaan. Daarachter volgde het duo Kamp en Schatti in de achtervolging. Hazenkamp, Van den Broeck en Cortjens volgden op stek vier, vijf en zes.

Vandeputte zette door terwijl de achtervolgende groep uitbreidde tot vijf renners met daarbij Schatti, Kamp, Cortjens, Hazekamp en Van den Broeck. Zo werd het een situatie van een jagende groep op één prooi.

Maar het was uiteindelijk de prooi, Niels Vandeputte, die aan het langste eind trok. In een sprint om de overige podiumplaatsen haalde Bart Hazekamp het nog voor Belgisch kampioen Van den Broeck. Kamp viel naast de prijzen, Schatti vervolledigde de top vijf.

Uitslag

  1. Niels Vandeputte
  2. Bart Hazekamp
  3. Arno Van den Broeck
  4. Ryan Kamp
  5. Luca Schatti
  6. Ryan Cortjens
  7. Bodi Del Grosso
  8. Louis Decoster
  9. Luke Verburg
  10. Len Dejonghe