Nicolle Leyten maakt tijdelijke comeback

Nicolle Leyten maakt tijdelijke comeback

Verrassend nieuws vanuit het vrouwenveldrijden want Nicolle Leyten maakt een tijdelijke comeback met het oog op het Belgisch kampioenschap van Lille. In 2013 stopte de Nederlandse in alle stilte nadat ze haar carrière afsloot als ploegleidster bij Young Telenet-Fidea.

Nicolle Leyten maakt binnenkort haar comeback. De Nederlandse was tweemaal nationaal kampioene, maakte naast Marianne Vos en Daphny van den Brand deel uit van de Nederlandse WK-selectie en was de laatste jaren van haar carrière actief als ploegleidster van het Young Telenet-Fidea Cycling Team om in 2013 het veldrijden in alle stilte vaarwel te zeggen.

Maar daar komt binnenkort verandering in. Leyten pikt de draad weer op en focust zich op het Belgisch kampioenschap. “Nicolle is de laatste tijd weer fanatieker aan het fietsen en heeft het idee opgevat om haar toch al indrukwekkende carrière op een mooie manier te beëindigen”, klinkt het.

“Nicolle beschikt over de Belgische nationaliteit en zal dan ook toewerken naar het BK in Lille. Afgelopen week klopte Nicolle aan bij HSW (Wielerclub Het Snelle Wiel, red.) met de vraag of het mogelijk was om zich aan te sluiten bij onze vereniging en zo deze week haar rentree te maken in Moergestel.”

“We zijn blij dat we Nicolle kunnen helpen bij haar tijdelijke rentree in het veld.  HSW en haar familie hebben lang een nauwe band gehad. Haar programma richting het BK zal naast Moergestel ook bestaan uit enkele topcrossen als Loenhout en Antwerpen. We wensen Nicolle enorm veel succes en vooral plezier toe bij haar rentree”, besluit het ploegmanagement.