Nicolas Guillemin neemt revanche op de Britten

Nicolas Guillemin neemt revanche op de Britten

De Fransman Nicolas Guillemin heeft na zijn tweede plaats op het Europees kampioenschap in Pont-Château revanche genomen in Sint-Niklaas. Met een spannende spurt klopt hij de Brit Ben Turner. Eerstejaars en Nederlander Bart Hazenkamp mocht als derde het podium op.

De Britten en Fransen domineren de afgelopen weken het internationale veldrijden. Deze keer was het niet Tom Pidcock die het mooie weer maakte voor de union jack, maar wel Ben Turner. Al vroeg in de wedstrijd sloeg hij een kloof. Het was de Fransman Nicolas Guillemin die de voorsprong van Turner probeerde weg te werken. Hij had er enkele ronden voor nodig, maar kon uiteindelijk toch de aansluiting maken bij de Brit.

Guillemin probeerde nog weg te geraken, maar Turner counterde elke aanval. Het duo begon dan ook zij aan zij aan de sprint. Lang leek Turner het te gaan halen op de ultra lange aankomstzone. “Maar ik had iets te vroeg aangezet”, zuchtte hij achter af.

De overwinning was dus voor Guillemin. “Het is nochtans maar mijn eerste wedstrijd in het zand”, reageerde de winnaar. “Dat ik het kon afmaken in de spurt vind ik fantastisch, want ook dat is niet mijn specialiteit. Morgen start ik ook in Ruddervoorde.”  Bart Hazenkamp probeerde de kloof naar het duo vooraan nog even te dichten, maar was achteraf meer dan tevreden met zijn derde plaats.