Nederlandse eerstejaars: “Loris kan alleen verliezen”

Nederlandse eerstejaars: “Loris kan alleen verliezen”

Pim Ronhaar en Luke Verburg. Beiden eerstejaars. Beiden in dienst van Callant-Doltcini. Zaterdag maken ze voor het eerst hun opwachting op het wereldkampioenschap in het Nederlandse Valkenburg.

De aanloop van Pim Ronhaar naar het WK kreeg een deuk. Rond het nationale kampioenschap kreeg hij griep. “Ik denk dat ik daarna iets te vroeg terug begonnen ben”, vertelde de man van Callant-Doltcini. “Maar nu is alles achter de rug, dat bewees ik in Hoogerheide met mijn vijfde plaats.”

“Afgelopen week trainde ik hier al op de omloop in Valkenburg met Angelo De Clercq. Het ligt me wel. Vorige week konden we echter op grifo’s nog rond, maar dat is nu niet meer te doen. Het is volle concentratie van start tot finish. Met een goede dag moet me dat naar een plek bij de eerste vijf brengen.”

Unieke kans

Als eerstejaars aan de start van een WK is op zich al een unieke kans. “Dan ook nog in eigen land maakt het alleen maar specialer”, ging Luke Verburg verder. “Er staan altijd meer vrienden en supporters langs het parcours en dat zorgt wel voor extra motivatie.”

Die motivatie zal hij nodig hebben om de start goed te overleven. “Ik sta op de derde of vierde rij, dus het zal drummen worden. Daarna zal het een kwestie worden van rustig op te schuiven. Op deze omloop komt iedereen wel op zijn plek terecht.”

“Loris kan alleen verliezen”

Net zoals de Belgen kijken ze naar Loris Roullier en Tomas Kopecky. “Elk kunnen ze hun capaciteiten kwijt op deze omloop. Loris gaat eerder in de afdalingen goed zijn, terwijl Kopecky het moet hebben van zijn klimmersbenen.”

“Hij kan eigenlijk alleen maar verliezen op deze omloop”, pikte Ronhaar in. “Bij de Nederlanders maken Ryan Kamp, Mees Hendrikx en ik de grootste kans denk ik. We staan als één van de sterkste blokken aan de start zaterdag.”