Nederlanders van Lares-Doltcini spelen mee in Rijswijk

Nederlanders van Lares-Doltcini spelen mee in Rijswijk

De Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse, daarin vertoefden de Nederlandse nieuwelingen van Lares-Doltcini afgelopen weekend. Luke Verburg, Salvador Alvarado en Pim Ronhaar speelden vanaf dag één stevig mee in Rijswijk.

Het weekend startte met een proloog en daarin was het meteen prijs. Salvador Alvarado won de proloog en greep zo het geel. In de puntenkoers moest Luke Verburg aan de slag. Met twee eerste plaatsen en één derde plek in de tussenspurten én de overwinning in de eindspurt, ging hij aan de leiding in het sprintklassement.

Ook in de tijdrit op zaterdag deden de jongens een goede zaak met de tweede, vierde en zevende tijd voor respectievelijk Pim Ronhaar, Luke Verburg en Salvador Alvarado. In de namiddagrit konden Verburg en Ronhaar hun blauwe en witte trui behouden.

Net niet, maar toch prachtig

Na de laatste wedstrijd op zondag sloten de jongens van Lares-Doltcini de meerdaagse af met een tweede plek voor Pim Ronhaar, een derde voor Luke Verbug en een vierde voor Salvador Alvarado in het algemene klassement. Ook in de ranking voor de witte trui stonden Ronhaar en Verburg op de plekken twee en drie. De blauwe sprinttrui was wél voor Verburg, terwijl ze door hun collectieve sterke prestatie ook het ploegenklassement wonnen.

Foto’s – Marcel Verburg