Nederlander Thymen Arensman top Lage Landenpodium

Nederlander Thymen Arensman top Lage Landenpodium

Waar de wereldbeker in Namen nog gedomineerd werd door buitenlanders, was het in Heusden-Zolder aan de Nederlanders en Belgen. Thymen Arensman maakte het af op de streep in een bloedstollende spurt met Toon Vandebosch. Andreas Goeman ging in de finale naar de derde plaats. Toon Vandebosch blijft leider en loopt zelfs uit in het klassement.

Vanaf de start kregen we Toon Vandebosch aan het commando. Hij nam het uitgebreide pak op sleeptouw, dat na een ronde werd uitgedund tot een beperkte kopgroep. Vandebosch, Timo Kielich, Andreas Goeman, Daniël Tullet en de verrassende Spanjaard Jofre Cullell Estape troepten samen.

De wedstrijd draaide uit op een tactisch steekspel waarin Thymen Arensman, die zijn start miste door problemen met zijn klikpedaal, Toon Vandebosch en Andreas Goeman de sterksten bleken. Het trio legde elkaar voortdurend onder vuur. In de finale kraakte Goeman en maakte Goeman en Vandebosch er een tweestrijd van. “Het is echt een omloop waar ik mijn kracht kwijt kon”, vertelde Arensman. “Ik kwam samen met Toon voorop en ben vol blijven rijden. In de laatste technische passage liet ik hem een beetje gaan, zodat ik op de korte klimmetjes wat veiligheid kon inbouwen.”

Formule 1

Niemand maakte het verschil en zoals Formule 1-bolides raasden ze richting de streep. “Toon wou absoluut op kop zitten in laatste passage, waardoor ik vanuit zijn wiel aan de spurt kon beginnen. Het werd nog nipt, maar ik kon het toch halen”, reageerde Arensman gelukkig. “De komende week rij ik enkel nog Baal om rustig aan de start te kunnen staan van het Nederlands kampioenschap. Daar zal ik na mijn prestatie vandaag niet meer onder de topfavorietenrol uit kunnen.” 

Andreas Goeman moest in de finale nog alles uit de kast halen om de dekselse sterke Spanjaard Jofre Cullell Estape af te houden voor de derde plaats. De Brit Daniel Tullet ging nog naar de vijfde plaats, voor thuisrijder Timo Kielich en zijn landgenoot Jelle Camps. Toon Vandebosch diept, onder meer door de valpartijen van Yentl Bekaert en de afwezigheid van de Brit Tom Pidcock, zijn voorsprong uit in het klassement.

Uitslag

1. Thymen Arensman
2. Toon Vandebosch
3. Andreas Goeman
6. Timo Kielich
7. Jelle Camps
12. Yentl Bekaert
16. Arne Vrachten
17. Arno van den Broeck
22. Niels Vandeputte
33. Maxim Van Gils
37. Pieter-Jan Vliegen
38. Vince van den Eynde
39. Florian Vermeersch
48. Dolf Pemen