Nederland verliest met Heerlen opnieuw A-cross

Nederland verliest met Heerlen opnieuw A-cross

Het veldrijden in Nederland krijgt al voor een tweede keer op korte tijd een klap. Na het wegvallen van de wedstrijd in ’s-Hertogenbosch, verdwijnt ook de veldrit in Heerlen van de kalender. De wedstrijd in het Hellegat stond gepland op zondag 14 februari 2016.

Net zoals in ’s-Hertogenbosch is geld de boosdoener. “Het is vreselijk, maar door het wegvallen van de hoofdsponsor moesten we op zoek naar andere geldschieters en dat is niet gelukt”, vertelde organisator Chris Tiekstra aan 1Limburg.

Daar komt nog bij dat de gemeente Heerlen heeft aangekondigd om de subsidie voor het evenement trapsgewijs af te bouwen. De gemeente wil het sportbudget anders verdelen. Begrijpelijk vindt Tiekstra. “We zijn de gemeente dankbaar voor de steun de afgelopen jaren.”

Daar komt nog eens bij dat er het laatste jaar weinig televisie-aandacht voor het evenement was. “Wil je veel tv-aandacht krijgen, waardoor je als evenement kunt overleven, dan heb je veel toppers aan de start nodig. En dan met name de Belgen.” De afgelopen jaren stond de top van het damesveldrijden er steevast aan de start. Bij de nieuwelingen en junioren was het deelnemersveld beperkt.