Nederland verliest één van haar speerpunten voor Deense wereldbeker

Nederland verliest één van haar speerpunten voor Deense wereldbeker

Maud Kaptheijns zal niet aan de start verschijnen van de wereldbekerwedstrijd in Bogense, Denemarken. Als gevolg van een val in de GP van Brabant sukkelde de Nederlandse renster de laatste weken met kniepijn. Bovendien kreeg ze begin deze week last van een grieperiggevoel.

Om de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen is er in samenspraak met haar entourage beslist om zondag niet deel te nemen aan de wedstrijd. Zo heeft Kaptheijns de nodige tijd en rust om volledig te herstellen. Met deze beslissing hoopt ze opnieuw klaar te zijn voor de wereldbekerwedstrijd in Zeven (Duitsland) en de Flandriencross in Hamme.

“Begin deze week had ik last van buikgriep en koorts”, vertelde ze. “Met mijn knie gaat het beter, maar de problemen zijn nog niet helemaal van de baan. Daarom hebben we beslist om de reis naar Denemarken niet te maken. Ik schrap niet graag een wedstrijd op mijn kalender, maar voel wel dat het deze keer noodzakelijk is van te rusten. We mogen de rest van het seizoen niet in gevaar brengen.”

Foto – Kristof Bruers