Nederland terug op volle sterkte richting Hoogerheide

Nederland terug op volle sterkte richting Hoogerheide

Naar aanleiding van de wereldbeker in Hoogerheide komende zondag maakte Gerben de Knegt zijn nieuwe WB-selectie bekend. In de GP Adri van der Poel zullen onze noorderburen terug met een voltallige selectie aan de start staan. Zo vinden we onder meer wereldkampioene Thalita de Jong en Thymen Arensman terug.

“We beschikken weer over onze sterkst denkbare selecties met winstkansen voor Mathieu van der Poel bij de mannen en een aantal kanshebbers op de zege bij de vrouwen”, aldus Gerben de Knegt. “Ik hoop dan ook dat onze renners vertrouwen opdoen in Hoogerheide met het oog op het WK een week later. Beide parcoursen zijn lastig, al hangt ook veel van het weer af.” 

Bij de vrouwen wordt het alvast drummen voor een startplek. Zo wordt het nog even afwachten naar de update van de UCI-Ranking op 17 januari. “Van de UCI moeten de rensters in de top 50 verplicht starten, wat kan leiden tot het schrappen van Annemarie Worst uit de selectie. Dat zou zuur zijn voor haar na haar vierde plaats van gisteren, maar het zijn de regels van de internationale wielerbond. De WK-selecties heb ik al aardig in mijn hoofd, maar er zijn ook nog sporters die zich moeten tonen zondag.” 

Selectie Elite Vrouwen

Sophie de Boer – Maud Kaptheijns – Thalita de Jong – Lucinda Brand – Marianne Vos – Manon Bakker – Ceylin del Carmen Alverado – Annemarie Worst

* Mocht Inge van der Heijden na de update van de UCI-ranking op 17 januari in de top 50 staan, dan zal ze starten in de plaats van Annemarie Worst.

Selectie Junior Mannen

Bij de junioren mogen de Nederlanders als organiserend land een A en B-Ploeg opstellen. Na de tentamenweek keren Thymen Arensman en Bart Artz terug in de A-ploeg. Ook Luca Vreeswijk is er sinds een lange tijd terug bij.

A-ploeg : Thymen Arensman – Bart Hazekamp – Bart Artz – Mees Hendrikx – Ryan Kamp – Luca Vreeswijk

B-ploeg: Kyle Achterberg – Koen van Helvoirt – Perry Frijters – Kyro Geurts – Jurgen van den Aarssen