Nederland – Tentamenweek zorgt voor gehavende WB-Selectie

Nederland – Tentamenweek zorgt voor gehavende WB-Selectie

Naar aanleiding van de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Fiuggi maakte bondscoach Gerben de Knegt zijn WB-selectie bekend. Opvallend is dat onze noorderburen slechts drie junioren afvaardigen naar Italië. Ook wereldkampioene Thalita de Jong zal niet afzakken naar de laars. 

Selectie Junior Mannen

In de juniorenselectie vinden we dit keer geen Thymen Arensman (winnaar WB Zolder ) of Bart Artz terug. Zij zegden af omwille van de tentamenweek op school. De tentamenweek kan je vergelijken met een toetsenweek, examens bij ons in België.

Ryan Kamp – Bart Hazekamp – Mees Hendrikx

Selectie Elite Vrouwen

Bij de elite vrouwen zegt Thalita de Jong af voor de selectie. De wereldkampioene besloot bewust om niet naar Italië af te zakken. Zij last namelijk een trainingskamp in om zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Bieles eind deze maand. Door het afzeggen van de Jong krijgt Annemarie Worst voor het eerst haar kans in de selectie.

Sophie de Boer – Maud Kaptheijns – Marianne Vos – Manon Bakker – Ceylin del Carmen Alverado – Yara Kastelijn – Inge van der Heijden – Annemarie Worst

Foto: Carin Hendrikx Veraa