Nederland – Strijd om de overwinning in Rhenen en Valkenswaard

Nederland – Strijd om de overwinning in Rhenen en Valkenswaard

 Twee veldritten stonden er bij onze noorderburen afgelopen weekend op de kalender. Zo werd er gestreden voor de overwinning in Rhenen en Valkenswaard. Ondermeer Lars Boven en Mees Hendrikx wonnen er hun eerste wedstrijd van het seizoen.

In de vijfde nationale veldrit van Rhenen moesten de renners een zwaar motorcrossparcours trotseren. “Voor de wedstrijd was het nog de vraag of het Typhoon of Pipistrello tubes zouden worden”, vertelde Pim Ronhaar na afloop. “Uiteindelijk koos ik voor Typhoon. Ik dook als derde het veld in, maar doordat Lars Boven in de eerste bocht onderuit ging, pakte ik al snel de kop.”

15178153_604086466431075_4527109227634904110_n

Acht seconden

“Ik probeerde de wedstrijd hard te maken en zo zaten er na de eerste ronde nog drie renners in mijn wiel. Even bleef ik nadien in de wielen zitten om nadien in de aanval te gaan. Op een klimmetje trok ik door en sloeg ik al snel een gat van een achtal seconden.”

“Uiteindelijk wist ik deze voorsprong te houden. Ik ben erg blij met deze overwinning, hopelijk kan ik er de komende weken nog enkele winnen.” Ook bij de junioren werd er natuurlijk gestreden voor de overwinning. Daarin was Carlo van den Berg de sterkste voor Kyro Geurts en Lars Loonhuis.

van Anrooij en van Rooijen

Bij de dames-nieuwelingen reed Shirin van Anrooij van start tot finish aan de leiding. Uiteindelijk haalde ze het in de spurt van Puck Pieterse. Een dag later werd ze in Valkenswaard tweede achter Sofie van Rooijen. Met deze prestaties mag ze dan ook tevreden terugblikken op haar weekend.

15195915_1142401545873962_666617390584224741_oBoven en Hendrikx

Een erg afwisselend, technisch en snel parcours kregen de renners in Valkenswaard voor de wielen geschoven. Na een lange start dook Lars Boven bij de nieuwelingen als derde het veld in. “Nadat Pim Ronhaar op het zware stuk doortrok ging ik mee”, aldus Lars Boven. “We reden met zen tweëen weg. Enkel Noah Vreeswijk kon uiteindelijk nog terug komen aansluiten.”

In de laatste ronde schudde Vreeswijk stevig aan de boom. Noah Vreeswijk leek de overwinning binnen te halen, maar Lars Boven kwam er nog net voor de finish over. Pim Ronhaar eindigde op de derde plaats.

Thuiscross

Nadat Mees Hendrikx Hamme links liet liggen, won hij bij de junioren zijn thuiscross in Valkenswaard. Dit voor Luca Vreeswijk en Kyro Geurts. “Zo’n thuiscross brengt toch altijd extra motivatie met zich mee. Ik was gebrand op de overwinning voor mijn thuispubliek”, vertelde Mees Hendrikx na afloop. “Ik moest achteraan starten, maar zat al na één ronde voorin. Ik ging erop en erover en had meteen een klein gaatje. Elke ronde reed ik steeds verder weg en kon ik mijn voorsprong uitbouwen tot 35 seconden. Ik ben uiteraard heel tevreden met deze overwinning.”

Weerink en Meistronk

Nadat Floor Weerink de overwinning pakte in Rhenen, sloeg Susanne Meistronk toe bij de dames elite in Valkenswaard.

Foto’s mede met dank aan Vic Geerlings