Nederland – Ontdek de winnaars van de wedstrijden in Woerden en Boxtel

Nederland – Ontdek de winnaars van de wedstrijden in Woerden en Boxtel

Net zoals vorige week stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden op de Nederlandse kalender. Zo werd er gestreden om de overwinning in Woerden en Boxtel. De opvallendste winnaar was Luke Verburg. Hij schreef in de nieuwelingencategorie beiden wedstrijden achter zijn naam. Bij de junioren wonnen op hun beurt Stijn Kalvenhaar en Lars Loohuis. Uiteraard kregen we ook nieuwe winnaars bij de dames elite en dames nieuwelingen.

“Niet echt veel modder maar toch wel erg glad in Woerden”, vertelde Luke Verburg na afloop aan start-box.be “Samen met Bodi del Grosso nam ik al snel enkele meters voorsprong. In de tweede ronde ging ik er alleen vandoor. Ik zocht mijn eigen tempo. Aan het eind werd het nog best lastig. Zo dubbelden we de dames die achter ons van start gingen.”

Bij de junioren won Stijn Kalvenhaar. Hij haalde er zijn derde nationale overwinning binnen voor Lars Mastebroek en Niels Fontijne. “Van in de start geraakten we met drie weg”, aldus Kalvenhaar. “Een paar keer probeerde ik weg te rijden, maar dat lukt helaas niet. Nadien maakte ik de wedstrijd hard. Ik reed constant op kop en zo kwam er uiteindelijk niemand meer over.”

15590258_1819866151621818_2226578263910541230_nRabobank veldrit van Boxtel

Ook in Boxtel stond er een dag later bij de nieuwelingen geen maat op Luke Verburg. Op de erg snelle omloop trok hij op het einde opnieuw de lakens naar zich toe. “Het was echt een supersnel rondje”, aldus Verburg. “Het was dan ook onmogelijk om al vroeg in de wedstrijd weg te komen. Ik haalde het uiteindelijk nadat ik de eindspurt vroeg inzette.”

Na een dertiende plaats in de Scheldecross in Antwerpen won Lars Loohuis bij de junioren in Boxtel. Lars Mastebroek werd voor de tweede dag op rij tweede. Wim Wittenberg vervolledigde het podium. “Het snelle parcours lag me wel”, aldus Loohuis. “Na twee rondes waren we met drie weg. Heel de wedstrijd bleven we een mooi tempo ontwikkelen en zo werd onze voorsprong steeds groter. Uiteindelijk wist ik het af te maken in de spurt.”

Pieterse, Van der Peet, Boschker en Witlox

Telkens stond er ook een wedstrijd bij de dames nieuwelingen en elite op het programma. Bij de nieuwelingen haalde Puck Pieterse het terwijl Fleur van der Peet een dag later de bloemen mee naar huis mocht nemen. De beste dames elite van dit weekend werden Julia Boschker in Woerden en Lizzy Witlox in Boxtel.