Nederland – Luke Verburg grote slokop

Nederland – Luke Verburg grote slokop

Twee wedstrijden stonden er afgelopen weekend bij onze noorderburen op de kalender. Luke Verburg kroonde zich tot de grote winnaar. Hij won bij de nieuwelingen zowel de wedstrijd in Amersfoort als in Moergestel. Bij de junioren voegden Luca Vreeswijk en Bart Hazekamp een overwinning toe aan hun palmares.

Na een valpartij in de start moest er bij de nieuwelingen in Amersfoort de start worden hernomen. “Nadat ik de eerste keer al de kopstart nam, deed ik dit nog eens over bij de tweede”, vertelde Luke Verburg na afloop. “Ik reed zo de eerste ronde op kop. Achter mij vielen ze en zo was ik alleen weg. Alleen Bodi del Grosso kon uiteindelijk nog terugkeren.”

“Één ronde reden we samen totdat del Grosso enkele foutjes maakte. Ik demarreerde en sloeg zo meteen een gat.” Uiteindelijk kwam de overwinning van Verburg niet meer in gevaar. Bij de junioren won Luca Vreeswijk terwijl Shirin van Anrooij de beste was bij de dames-nieuwelingen. Ook de dames-junioren kregen een aparte reeks. Daarin haalde Susanne Meistronk de overwinning binnen. Esther van der Burg was de beste bij de dames-elite.

Toeval of niet?

Een dag later kregen we in Moergestel exact hetzelfde podium bij de nieuwelingen. Zo haalde Luke Verburg er zijn vijftiende van het seizoen binnen. Bodi del Grosso werd er opnieuw tweede voor Noah Vreeswijk.

“In de derde ronde probeerde ik weg te rijden”, aldus Verburg. “Maar na een halve ronde werd ik alweer opnieuw gegrepen. Ik merkte dat wegrijden erg moeilijk was. Zo zette ik alles op de laatste ronde.” In de laatste ronde zette Verburg terug vol aan. “Ik sloeg een klein gaatje en kon zo de overwinning binnen halen. Het is natuurlijk heel erg leuk om te winnen. Zeker als alle goede Nederlandse renners aan de start staan.”

15492053_1285892441430999_2154997610393625295_n

 Hazekamp, van Anrooij, Meistronk en Kastelijn

Bij de junioren moest Luca Vreeswijk deze keer zijn meerdere erkennen in Bart Hazekamp. Bij de dames-nieuwelingen won Shirin van Anrooij haar tweede van het weekend. De beste dame-junior was niet terug Susanne Meistronk maar Inge van der Heijden. Yara Kastelijn won op haar beurt bij de dames-elite.

Foto: Vic Geerlings en Marcel Verburg