Nederland – Kalvenhaar en Verburg domineren in Norg

Nederland – Kalvenhaar en Verburg domineren in Norg

In Nederland stond er op tweede kerstdag de veldrit in Norg op het programma. Bij de junioren boekte Stijn Kalvenhaar zijn vierde overwinning van het seizoen. De beste nieuweling was wederom Luke Verburg. Hij zette zijn zegeteller op achttien. De beste bij de dames elite en dames jeugd waren respectievelijk Karen Brouwer en Puck Pieterse.

“Nadat mijn fietsen weer tiptop in orde werden gemaakt door fietsenwinkel Ten Tusscher kon ik met top fietsen aan de start verschijnen”, vertelde Stijn Kalvenhaar na afloop aan start-box.be “Het werd een zware wedstrijd, mede doordat ik na een foutje en fietswissel op achterstand kwam.”

15698169_1835603843353344_7453902358248572070_nZo moest Kalvenhaar fors in de achtervolging op een ontketende Perry Frijters. Door een wat mindere periode door ziekte, lijkt Perry Frijters er stilaan weer helemaal bovenop te komen. “Ik moest lang achtervolgen op Frijters, zo kwam ik pas op twee rondes van het eind aansluiten. Daarna zette ik me op kop en voerde ik het tempo aan. Uiteindelijk wist ik het in de spurt af te maken. Ik ben erg blij met deze overwinning, dit geeft me alvast vertrouwen richting het NK.”

Nummer 18 voor Verburg

Bij de nieuwelingen stond er deze keer wederom geen maat op Luke Verburg. Hij haalde vrijwel ‘makkelijk’ zijn achttiende zege van het seizoen binnen. “Van in de start nam ik al meteen de leiding. Het duurde dan ook niet lang voordat ik een kloofje had geslagen. Zo reed ik op de zandstrook helemaal naar boven, waar de anderen een kleine hapering maakten.”