Nederland – Hevige strijd om de zege in Zwartemeer en Oudewater

Nederland – Hevige strijd om de zege in Zwartemeer en Oudewater

In Nederland stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden op de kalender. Dit bracht zes nieuwe winnaars met zich mee. Zo wonnen Bodi Del Grosso, Stijn Kalvenhaar, Fleur Nagengast en Fleur van der Peet in Zwartemeer. Een dag kaapten Salvador Alvarado en Luca Vreeswijk de bloemen mee naar huis in Oudewater.

15356052_624637397743068_822241274_n

“Ik had een zeer goede start en zo pakte ik meteen de koppositie”, vertelde Bodi Del Grosso winnaar bij de nieuwelingen in Zwartemeer na afloop aan start-box.be “Ik joeg het tempo meteen de lucht in. Door de verkeerde bandenkeuze glibberde ik door de bochten. Zo kwam Salvador Alvarado op en over me. Na een fietswissel zette ik al gauw de achtervolging in.”

“Ik zocht een strak ritme en zo dichtte ik het gad op Alvarado. Nadien zocht ik een hoog tempo en fietste ik zo naar mijn derde overwinning van het seizoen. Ik ben hier uiteraard zeer blij mee. Hopelijk kan ik mijn vorm richting de kerstperiode nog wat aanscherpen.”

15228063_1810166762591757_951262017_nKalvenhaar met zijn tweede

“Ik vond het een zeer leuk en technisch parcours”, aldus Stijn Kalvenhaar die won bij de junioren. “Het lag mij erg goed en zo had ik dan ook veel moraal voor de start. Ik was dan ook erg gebrand op de overwinning. Na een goede start kon ik na een halve ronde al elke meters voorsprong nemen. Ik maakte nog wel een schuivertje, maar in de laatste ronde kon ik save naar de overwinning rijden.”

Nagengast en Van der Peet

Op Nederlandse bodem waren enkel Fleur Nagengast en Fleur Van der Peet afgelopen weekend de winnaressen. Zo wonnen ze beiden respectievelijk bij de dames elite en dames-nieuweligen in Zwartemeer. Een dag later in Oudewater stonden er geen dameswedstrijden op het programma. Bij de nieuwelgen en junioren werd er wel gecrosst.

Vreeswijk ondanks verkoudheid

Bij de junioren won Luca Vreeswijk ondanks een verkoudheid de wedstrijd in Oudewater. “Normaal gezien zou ik starten in Spa of Mol”, aldus Vreeswijk. “Maar door mijn verkoudheid besloot ik dan toch maar in Oudewater te starten. Door de bijschrijving stond ik in de start helemaal achteraan.” Dat maakte voor Vreeswijk helemaal geen verschil. “Na de tweede ronde reed ik al op kop en zo reed ik verder mijn eigen wedstrijd. Ik ben uiteraard zeer blij met deze derde overwinning van het seizoen.”15355593_1359631587402385_2255687046366226596_n

Power

“De power die er moest worden gebruikt tijdens het rondje dat lag me wel”, vertelde Salvador Alvarado na zijn overwinning bij de nieuwelingen. “Ik had een goede start, maar werd even opgehouden. Aan het eind van de eerste ronde kwam ik bij Noah Vreeswijk aansluiten. Ik pakte meteen over en na de tweede ronde had ik een gaatje. Ik trok vol door en boekte zo mijn derde overwinning van het seizoen.”

Foto: Vic Geerlings