Nederland – Hevige strijd om de overwinning in Hilversum

Nederland – Hevige strijd om de overwinning in Hilversum

Naast zondag de wedstrijd in het Nederlandse Lieshout werd er op zaterdag ook gecrosst bij onze Noorderburen. Zo stond er de Janet Memorial Veldrit van Hilversum op de kalender. Shirin van Anrooij, Bodi Del Grosso, Lars Loohuis en Susanne Meistronk wonnen er elk in hun categorie.

“Het was een erg snel bosrondje”, vertelde Shirin van Anrooij winnares bij de dames-nieuwelingen aan start-box.be “Het was niet echt mijn ding, maar ik had er erg veel zin in. Zo stond ik dan ook met veel vertrouwen aan de start. Na een wat mindere start nam ik al snel de koppositie.”

Forse eindspurt

Enkel Puck Pieterse kon van Anrooij nog volgen. “We maakten samen de wedstrijd hard en bouwden onze voorsprong uit. We probeerden allebei van elkaar weg te rijden, maar zonder enig succes. Hierdoor eindigde het op een forse eindspurt. Uiteindelijk wist ik het nipt te halen.”

Een dag later stond van Anrooij ook aan de start van de Bavaria-veldrit in Lieshout. Ook daar wist ze de overwinning binnen te halen. Nadat ze er in de tweede ronde wegreed, zag de concurrentie haar niet meer terug.

Tweede voor Bodi Del Grosso

15095686_616536245219850_483865533921962955_n“Ik vond het een mooi parcours”, aldus Bodi Del Grosso, de beste nieuweling. “Er zaten enkele mooie stukken in en twee korte steile bultjes. Bij de start was ik direct goed mee. Na de eerste bocht had ik al een gaatje. Dit gaf ik uiteindelijk niet meer uit handen. Nadat de tweede in de wedstrijd een klein foutje maakte was er geen bedreiging meer voor de overwinning. Deze tweede overwinning smaakt alvast naar meer.”

Ook bij de junioren werd er uiteraard gestreden voor de overwinning. Daar ging de overwinning naar Lars Loohuis. Hij haalde het voor Lars Mastebroek en Mark Dillema. De beste bij de dames elite was op haar beurt Susanne Meistronk.