Nederland – Hazekamp, Verburg, de boer en van Anrooij winnen GP van Brabant

Nederland – Hazekamp, Verburg, de boer en van Anrooij winnen GP van Brabant

Voordat de renners de modder van Gavere indoken stond er een dag eerder bij onze Noorderburen een a-cross op de kalender. Zo werd er in ’S Hertogenbosch op een nieuw parcours gestreden om de Prolease Grote Prijs van Brabant.

“Ik stond op de eerste startrij”, vertelde Bart Hazekamp, winnaar bij de junioren, na afloop aan start-box.be “Daar profiteerde ik gelijk van en zo nam ik de kopstart. Na een halve ronde vielen ze achter me en zo sloeg ik een klein gaatje. Ik keek niet meer achterom en zette vol door.”

Hazekamp nam steeds meer voorsprong en haalde uiteindelijk de overwinning binnen. “In de laatste ronde nam ik geen risico’s meer. Ik ben natuurlijk heel erg tevreden met deze overwinning”, besloot de eerstejaarsjunior.

Nummer twaalf voor Verburg15068267_10208951569599655_5473116027475112151_o

Bij de nieuwelingen trok Luke Verburg na een spannende strijd aan het langste eind. “In de eerste helft van de koers deed ik nog niet actief mee met het oog op Gavere. Toen in de laatste ronde Bodi del Grosso struikelde wist ik dat ik gas moest geven.”

“Ik liep meteen vijftien meter van hem weg.” Met nog slechts anderhalve ronde voor de boeg was de twaalfde overwinning binnen voor de renner van Lares-Doltcini. “Uiteraard ben ik erg blij met deze overwinning en de mooie horloge die ik in ontvangst mocht nemen.”

De boer en van Anrooij

Bij de dames elite haalde Sophie de Boer het met twee seconden voorsprong op Maud Kapetheijns. Verassend derde was Manon Bakker aangezien zij nog maar junior is. De beste bij de nieuwelingen-meisjes was Shirin van Anrooij. De renster van Cycling.be-Alpha Motorhomes haalde het voor Puck Pieterse en Iris Hoog Antink.

Foto’s: Bianca Van Nyen en Vic Geerlings