Nationale training KNWU barst uit zijn voegen

Nationale training KNWU barst uit zijn voegen

De nationale trainingen die de Nederlandse wielerunie elke woensdag organiseert in Alphen zijn enorm populair. Té populair. Daarom heeft de KNWU besloten om enkele belangrijke wijzigingen aan te brengen in het systeem.

De veldrittrainingen in Alphen zijn sinds drie jaar bedoeld voor renners en rensters uit de talentgroepen veldrijden van de KNWU. Voorheen was het zo dat iedereen kon aansluiten bij de training. Het laatste jaar zijn ze hier al strenger in geweest door alleen renners en renster met een Nederlandse nationaliteit, een KNWU-licentie en met een crossfiets toe te laten.

12281939_930659527027292_340488191_o“De laatste weken is de opkomst echter zo groot dat wij niet meer in staat zijn om kwalitatief goede training te geven aan de renners en rensters waarvoor deze trainingen eigenlijk bedoeld zijn”, laat de KNWU weten. “Daarom geldt vanaf 4 november dat iedereen die geen deel uitmaakt van de talentgroepen van de KNWU zich voortaan moet melden bij Gerben de Knegt of op voorhand kan mailen naar gerben.de.knegt@knwu.nl. In overleg met andere trainers bepaalt Gerben dan of je kan aansluiten bij de training.”

Extra trainingslocatie

Vanaf woensdag 18 november 2015 fungeert de al langer bestaande veldrittraining in Moergestel voor jeugdrenners officieel als alternatief voor het landelijk trainingspunt veldrijden in Alphen. Dit om de renners wat te spreiden. “In Moergestel traint Twan van Gestel al enkele jaren een enthousiaste groep jeugdrenners en hij is bereid gevonden zijn trainingen ook open te stellen voor eerste- en tweedejaars nieuwelingen.”

Mocht je interesse hebben om aan deze trainingen mee te doen, dan kun je mailen naar twanvangestel@gmail.com.

Locatie: Zandstraat in Moergestel (locatie jaarlijkse veldrit)
Starttijd: 14u00

Foto in: John Kuijsters