Na twee EKZ-manches nu ook prijs in België voor Loris Rouiller

Na twee EKZ-manches nu ook prijs in België voor Loris Rouiller

Het eerste Belgische optreden in Eeklo afgelopen maand werd niet wat Loris Rouiller ervan verwacht had, maar in Meulebeke zette hij dat helemaal recht. De Zwitserse junior van IKO-Beobank won de driestrijd in de tweede manche van de Brico Cross.

 Geen vier namen zoals bij de nieuwelingen, maar drie jongens die het mooie weer maakten bij de junioren in Meulebeke. Gerben Kuypers, Jarno Bellens en Rouiller wisten zich al snel los te werken van de concurrentie. De achtervolgers Jarno Jordens en Wout Vervoort waren nooit ver weg, maar moesten tevreden zijn met de strijd voor plek vier die uiteindelijk gewonnen werd door Jordens.

Het podium was dus al snel weg, maar het was pas in de absolute slotfase dat de volgorde bepaald werd. Door een val in de zandbak van Rouiller ging ook Bellens tegen de vlakte.

Bellens moest daardoor van fiets wisselen in de post. “Voor mij het sein om fors te demarreren”, vertelde de Zwitser achteraf aan brico-cross.be. “Ik sloeg een kloofje en kon dat vlot handhaven tot aan de finish.” Gerben Kuypers werd op een tiental meter tweede, Bellens eindigde op plaats drie.