Mol – Pauwels en Debeir hervatten competitie

Mol – Pauwels en Debeir hervatten competitie

Na vijf zware weken met veel trainingen op de rollen, maakte Tijl Pauwels vandaag zijn comeback aan het Zilvermeer in Mol. Het werd voor hem terug een ideale test. Het parcours was dan ook helemaal niet belastend voor zijn pols. Gevaarlijke parcoursen zal hij de komende weken dan ook nog moeten vermijden.

“Door nu terug te beginnen met enkele ‘kleinere’ crossen hoop ik snel weer in conditie te komen”, vertelde Tijl Pauwels na afloop aan start-box.be “Hier in Mol was het dan ook een ideale wedstrijd om er terug in te vliegen. Ik nam een goede start en vond al snel mijn plaats in het tweede groepje.”

Samen met Ploegmaat Alex Colman vond Pauwels de ideale kompaan. “Ik wou me in eerste instantie niet opblazen, maar halfweg cross trok ik toch samen met Colman ten aanval. Zo reden we samen alsnog Jens Dekker voorbij. Dit bracht ons naar de vierde plaats.”

“In de laatste ronde zette ik alles op alles, maar Colman loste uiteindelijk niet. Zo werd het een spurt waarin Colman de kop nam. Ik wist hem uiteindelijk nog nipt te remonteren wat me zo de vierde plaats opleverde. Ik moest op het einde dan ook nog alles geven, maar dit is zeker en vast een opsteker. Ik zal dan ook extra hard werken om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken. Deze mooie prestatie heb ik alvast ook te danken aan mijn trainer Jeroen Dingemans die gedurende mijn blessure altijd klaarstond”, besloot de tweedejaarsjunior zeer tevreden. 

Ook Arno Debeir keert terug

MLO_0770Na een tweede gedwongen rustperiode werd het ook voor Arno Debeir terug zijn eerste competitiewedstrijd. Hij eindigde op deze zanderige omloop aan het zilvermeer op de zestiende plaats.

Na een tumultueuze beginfase dook Debeir uiteindelijk bij de laatste het veld in. “Ik begon stelselmatig aan mijn inhaalrace”, vertelde hij na afloop. “Door een wissel verloor ik opnieuw veel tijd. Ik deed nog mijn uiterste best en reed
zo nog terug tot op de zestiende plaats. Ik had geen last meer van mijn rug en daar ik dan ook zeer tevreden over”,
besloot hij opgelucht.