Moerbeke-Waas – Dubbeslag voor de familie Pemen

Moerbeke-Waas – Dubbeslag voor de familie Pemen

Na gisteren de wedstrijd in Lozer-Kruishoutem, stond er vandaag in Moerbeke-Waas de vierde manche van de Vlaamse Cyclocross Cup op de kalender. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren was de familie Pemen aan het feest.

“Nadat ik al enkele keren volledig de start mistte in de voorgaande wedstrijden was ik vandaag wel goed weg”, vertelde Dolf Pemen na afloop aan start-box.be “Ik dook als derde het veld in en kon voorin mee de cross maken. Ik voelde me zeer goed en wist van de voorgaande wedstrijden dat ik normaal geen echte terugval krijg.”

Zo zette de jongste Pemen zich de voorlaatste ronde op kop en trok hij stevig door. “Ik had al snel enkele meters en bleef dan ook vol doorgaan. Uiteindelijk fietste ik twintig seconden bij elkaar waardoor zo de overwinning binnen was. Nu op naar Ronse waar ik ook hoop een mooie prestatie neer te zetten.”

“Versnellingen”

Na wat pech in de voorgaande wedstrijden was Diederik, de ouder broer van Dolf Pemen, extra gemotiveerd vandaag. “Ik had met voorgenomen om al in de eerste ronde de gas volledig open te gooien”, vertelde Diederik Pemen na afloop. “Zo keek ik wie er mee kon en ontstond er een beperkte kopgroep.”

“Maar even later plaatste ik weer een versnelling en zag ik dat ik een gaatje had geslagen op de rest. Ik zette drie ronden vol door en had zo al snel vijftig seconden voorsprong. De laatste twee ronden deed ik het wat rustiger aan en pakte ik geen risico’s meer.”