Moeilijke seizoensstart voor Siebens bij echte comeback

Moeilijke seizoensstart voor Siebens bij echte comeback

Gianni Siebens verscheen vandaag voor het eerste sinds december 2014 weer aan de start van een a-wedstrijd. De ondertussen tweedejaarsjunior van Young Telenet-Fidea brak vorig seizoen zijn elleboog en stond de rest van de winter aan de kant.

Tijdens het eerste weekend van september dook hij al even het veld in, maar zaterdag in Neerpelt kruiste hij voor het eerst echt de degens met de andere toppers. Na een prima start zakte hij geleidelijk aan weg. “Zijn lange non-activiteit zit daar zeker voor iets tussen”, vertelde ploegleider Kris Wouters. “Je ziet natuurlijk wat je ziet. We hebben dit jaar weer een heel brede top en je krijgt als junior zeker niets cadeau. Het zal een moeilijk seizoen worden.”

Siebens heeft dus nog een beetje respijt. “Het is een moeilijke periode waar hij nu door moet. Hij moet op zijn tanden bijten, want alleen door te koersen geraakt hij er door. Opgeven mag hij zeker niet, ook al is het een niet te onderschatten omloop.” Enkele ronden voor het einde hing hij moegestreden zijn fiets toch aan de haak.