Mitch Groot wint verrassende Franse Wereldbeker

Mitch Groot wint verrassende Franse Wereldbeker

De Belgen deden niet mee voor de zegeruikers vandaag in Lignières-en-Berry. De overwinning was voor een ijzersterke Mitch Groot. De Nederlander ging er al in de tweede ronde vandoor en kon de Italiaan Jakob Dorigoni en de Fransman Mickaël Crispin afhouden tot aan de meet.

De wereldbekerwinnaar van Zolder, Thomas Bonnet, verraste de concurrentie met een sterke start. Hij sprintte van de tweede startrij naar de kop van het veld. De Fransman nam zelfs in de beginfase een vijftal seconden voorsprong. Bij de eerste passage aan de meet hadden onder andere Groot, Jaspers, Wolsink en Vermeersch die kloof echter weer gedicht.

Dat was het signaal voor Mitch Groot om zijn kans te wagen. De Nederlander zette vol aan en reed vlot weg van de rest. In de grote groep achter hem kwam er niet meteen reactie. Het was uiteindelijk Crispin die probeerde de kloof te dichten. Kevin Kuhn glipte mee in zijn wiel, maar moest de Fransman laten rijden.

12524091_10206741123340681_1488068731297005217_nBij het ingaan van de laatste ronde ging Tanguy Turgis op en over Khun en Dorigoni naar de derde plaats. Jakub Dorigoni gaf zich niet zo maar gewonnen en ging terug op zoek naar de derde plaats van Turgis. Hij slaagde er in en ging in de slotfase zelfs nog over Crispin naar plek twee.

Groot trok zich daar niets van aan en was toen al lang over de streep. Thijs Wolsink werd nog vijfde, voor Legrand, Khun en Lepoittevin Dubost. Alessio Dhoore was de eerste Belg op plaats tien. Terwijl onder andere Jappe Jaspers een tumultueuze wedstrijd kende, waarover later meer. Jens Dekker kwam ziek niet aan de start.

Top acht

1 Mitch Groot
2 Jakob Dorigoni
3 Mickaël Crispin
4 Tanguy Turgis
5 Thijs Wolsink
6 Matthieu Legrand
7 Kévin Kuhn
8 Simon Lepoittevin Dubost

De Belgen

10. Alessio Dhoore
13. Seppe Rombouts
14. Florian Vermeersch
15. Toon Vandebosch
16. Jappe Jaspers
19. Jari De Clerq
26. Victor Vandebosch