Michael Bervoets: “Ik moet toch beter kunnen”

Michael Bervoets: “Ik moet toch beter kunnen”

Limburger Michael Bervoets scoorde als tweedejaars nieuweling een aantal mooie podiumplaatsen, maar ook knappe zeges. Op het Belgisch kampioenschap in Oostende viel hij net naast het podium. De zege ging toen naar Ryan Cortjens, Wout Vervoort en Yente Peirens mochten mee het podium. Hij laat nu zijn licht schijnen over de eerste maanden als junior.

“Eén ding staat vast, bij de junioren rijden ze veel harder, ook de tien minuten langere wedstrijden wegen ook door.” Voor het seizoen koesterde hij niet echt verwachtingen en wou hij gewoon kijken wat er in de tank zat. “Zonder verwachtingen, dat klopt, maar ik moet toch beter kunnen dan ik tot nu toe heb laten zien.”

Zelf ziet hij nog geen sterke punten dit seizoen, maar hij heeft ook wel een reden voor de mindere resultaten. “Ik werd dit seizoen al twee keer ziek. Eerst in het begin van het seizoen en toen moest ik nog verstek geven voor de wedstrijden in Hoboken. Ook toen kampte ik met ziekte.” Op één november kwam er dan de Koppenbergcross, een omloop die hem moest liggen. “Jammer genoeg blokkeerde ik mijn rug en mocht ik ook daar over een kruis maken over een goede uitslag.”

Hoofd omhoog en verder bouwen

Ondertussen blijft hij verder bouwen, al deze inspanningen beginnen stilaan resultaat op te leveren. “Tot nu toe kon ik de strijd nog niet aangaan met de top drie van het Bk. Toch begin ik me steeds beter en beter te voelen en hoop met hen nog een mooie strijd te leveren.” Deze groei was de afgelopen weken zeker zichtbaar. Zo werd hij tweede in Boom en in, thuiscross, Eversel.

Buiten verder groeien heeft hij nog een paar doelen dit seizoen. “Ik wil de laatste tien minuten van de wedstrijden beter vol maken. Maar zeker nog een aantal wedstrijden afwerken waarna ik kan zeggen ‘Vandaag had ik een goed gevoel’.” Het seizoen is nog lang en er komen nog veel wedstrijden. Aanstaande zondag staat hij aan de start in Gavere.

Foto – Wouter Toelen ■ TFoto