Meulebeke – Verdonck en Smet zegevieren in Berencross

Meulebeke – Verdonck en Smet zegevieren in Berencross

In Meulebeke stond vandaag naar jaarlijkse traditie de Berencross op het programma. Bij de nieuwelingen behaalde Andress Verdonck er zijn eerste van het seizoen, terwijl Jonas Smet de sterkste was bij de junioren.

“Ik was al in het begin van de wedstrijd weg”, vertelde Verdonck na afloop. “Ik nam een tiental seconden voorsprong, maar kwam een ronde later tweemaal ten val. Zo kwam Yente Pereins terug aansluiten en reden we de rest van de wedstrijd samen voorop. In de laatste ronde zette ik aan en wist ik zo mijn eerste van het seizoen binnen te halen”, besloot de West-Vlaming zeer tevreden.

Bij de junioren ging de overwinning naar Jonas Smet. “Mijn wedstrijd ging goed vandaag”, vertelde Smet aan start-box.be “Ik nam een goede start en draaide zo zelfs als eerste het veld in. Op het wasbord nam ik al meteen enkele meters en zo bleef ik doorzetten.”

“Ik diepte mijn voorsprong nog een beetje uit en wist deze te behouden tot aan de meet. Ik had een super goed gevoel vandaag en ben uiteraard zeer blij met deze overwinning”, besloot de eerstejaarsjunior van Enertherm-BKCP.

Foto’s: Bram Van Lent/Brecht Toelen