Meulebeke – Dominantie van Telenet dames en Jara Noël

Meulebeke – Dominantie van Telenet dames en Jara Noël

Ook in Meulebeke stonden er dames en dames jeugd aan de start. Bij de dames elite domineerde het trio van Young Telenet -Fidea de wedstrijd. Jolien Verschuren reed naar een dominante zege. Ellen van Loy en Loes Sels stonden mee op het podium. Bij de dames jeugd won Jara Noël voor Laure Michels en Sabine Heij.

De wedstrijd in Meulebeke bleek uit te draaien op een strijd der ploegmakkers. Jolien Verschuren, Ellen van Loy en Loes Sels vochten er voor de zege. Het was Jolien Verschuren die het laken naar zich toe trok en naar de zege reed. Ze had aan de meet een voorsprong van ongeveer vijftig seconden op Ellen van Loy en een minuut op Loes Sels. Maud Kaptheijns, bezig aan een sterk seizoensbegin werd knap vierde.

Jara Noël sterk naar de zege bij de dames jeugd

Bij de dames jeugd was Jara Noël een maatje te sterk voor de tegenstand. De dames jeugd mochten samen met de dames elite aan de bak. Noël vond een parcours waar ze heel graag op ten strijden trekt. “De start namen we samen met de dames elite. Door mijn goede start draaide ik als vijfde algemeen het veld in.” De eerste ronde reed ze heel sterk en kwam op vijftien seconden van de eerste dames elite renster over de streep.

“In de tweede ronde nam ik wat gas terug en kwam samen met mijn ploegmaatje Shana Maes in de wedstrijd. Samen konden we onze wedstrijd afwerken.” Noël reed als eerste dames jeugdrenster over de meet en had een voorsprong van vijfentwintig seconden op Laure Michels en anderhalve minuut op Sabine Heij.

De renster van het AA-drink Kalas Team kijkt tevreden terug op haar wedstrijd. “Voor de wedstrijd had ik goede benen. Tijdens de wedstrijd had ik wel nog last van mijn verkoudheid. Maar ik ben heel tevreden met mijn zege. Het was lang geleden dat ik nog eens kon winnen.”