Mettepenningen legt opnieuw twee junioren langer vast

Mettepenningen legt opnieuw twee junioren langer vast

Na Pim Ronhaar hebben nog twee renners uit de opleidingsclub Lares – Doltcini de zekerheid gekregen dat zij als belofte bij de hoofdploeg mogen crossen, die dan Marlux – Bingoal zal heten: de Nederlander Luke Verburg en Kempenaar Witse Meeussen.

Meeussen en Verburg tekenden samen met manager Jurgen Mettepenningen afgelopen zondag in Hamme een vernieuwd contract. Aangezien ze allebei nog eerstejaarsjunior zijn, rijden ze volgende winter nog een seizoen in dienst van de opleidingsploeg, die vanaf 1 januari Callant – Doltcini zal gaan heten. Het duo kreeg net als Pim de garantie dat ze na het beëindigen van die junioresperiode de overstap als belofte mogen maken bij Marlux – Bingoal, het huidige Marlux – Napoleon Games.

Manager Jurgen Mettepenningen blijft dus werk maken van de sportieve toekomst van zijn teams. “Zowel Luke als Witse koersen al een tijd bij ons en hebben intussen al genoeg hun sportieve waarde getoond. Luke werd Nederlands kampioen bij de nieuwelingen, een categorie waar zowel Luke als Witse vaak konden winnen. Die sterke prestaties zijn ze nu aan het bevestigen als eerstejaarsjunior. Bovendien zijn Luke en Witse jongeren met een goede mentaliteit en opvoeding. Ze passen perfect binnen de normen en waarden waar we tijdens onze opleiding op drukken. Ook dat is belangrijk.”

In de loop van dit veldritseizoen en in de maanden daarna wordt beslist of nog andere van onze jongeren de overstap van de opleidingsploeg naar Marlux – Bingoal maken. Dat Arno Debeir op 1 januari overstapt van Lares – Doltcini naar Marlux – Bingoal was al langer bekend.